czwartek, 2 stycznia 2014

Kuchnia na poddaszu


Czasami zdarza mi się robić kuchnie na poddaszu. Ogólnie nie jest to trudne zadanie, ale planując kuchnię trzeba pamiętać o kilku rzeczach:
- miejsce blatu roboczego - dobrze będzie jeśli nie będzie znajdował się pod skosem, choć nie zawsze jest     to możliwe,
- wysokość lodówki, trzeb sprawdzić czy wysokość pomieszczenia ( dokładnego miejsca ustawienia) będzie   niższa od lodówki,
- miejsce zamontowania okapu - w tym wypadku należy sprawdzić, czy cały okap da się zawiesić, czy  nie      trzeba będzie go skrócić. Warto umieścić go w miejscu gdzie jest dość wysoko.

Jak zauważyliście - każdy  punkt opiera się na wysokości. Niestety nie da się tego wszystkiego pogodzić i zawsze trzeba iść na kompromis projektując kuchnię ze skosami. W naszym przypadku blat roboczy został umieszczony pod skosem. Ale kawałek blatu do pracy znajduje się również po prawej stronie słupka z piekarnikiem. Minusem takiej kuchni jest również to, że nie zawsze jest możliwość powieszenia górnych szafek.

Materiały wykorzystane w kuchni:
- fronty z białego acrylu,
- uchwyty listwowe UKW 7 Zobal,
- blat laminowany Kronopol D 1004 LP,
- na ścianie lacobel w nietypowym kolorze metaliczny brunatny REF 0627.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz